Πως σας προστατεύει το κράνος
Ενώ υπάρχουν πολλά στυλ, τύποι, υλικά και χαρακτηριστικά κράνους, η πραγματικότητα είναι ότι τα περισσότερα κράνη έχουν σχεδιαστεί έχοντας κατά νου ορισμένες βασικές αρχές.

Έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το κεφάλι σας και το κάνουν με μερικά βασικά μέρη. Το πρώτο είναι το σκληρό εξωτερικό κέλυφος, ένα τμήμα που μπορεί να συνθλιβεί κάτω από το κέλυφος, το τμήμα άνεσης δίπλα στο κεφάλι σας και ένας ιμάντας για το πηγούνι.

Δείτε πώς λειτουργούν όλα:

Εξωτερικό κέλυφος
Αυτό είναι το κάτι που μπορούν να δουν όλοι, το εξωτερικό στρώμα του κράνους σας. Είναι το σκληρό, άκαμπτο εξωτερικό κέλυφος που προστατεύει το κεφάλι σας από το χτύπημα στο έδαφος.

Κατασκευασμένο από σκληρά πλαστικά, ανθρακονήματα ή υλικά από υαλοβάμβακα. 

Θρυμματιζόμενο στρώμα
Το επόμενο στρώμα των περισσότερων κρανών μοτοσικλετών είναι το παχύ στρώμα αφρού που βρίσκεται κάτω από το εξωτερικό κέλυφος. Είναι κατασκευασμένο από EPS (διογκωμένη πολυστερίνη). Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται επειδή είναι ελαφρύ και συνθλίβεται υπό πίεση. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της φυσικής ενός κράνους, επειδή  απορροφά και διαχέει τις δυνάμεις επιτάγχυσης σε ενδεχόμενη πρόσκρουση.

Επένδυση Comfort Layer
Το επόμενο επίπεδο αφορά την άνεση (όπως σαφώς υποδηλώνει το όνομα). Είναι ένα εσωτερικό με επένδυση και μαξιλαράκι που κάνει το κράνος άνετο. Αυτό το στρώμα δεν έχει να κάνει μόνο με την άνεση αλλά διασφαλίζει ότι οι άκρες του κράνους δεν έρχονται σε επαφή με το κεφάλι.

Λουράκι πηγουνιού
Ένας στιβαρός ιμάντας για το πηγούνι σφιγμένος με ένα ζευγάρι δακτυλίων κρατά τα περισσότερα είδη κρανών μοτοσικλετών στη θέση τους.