Μερικές πληροφορίες για την Σύρο

Η Ερμούπολη είναι απλά μια όμορφη και ζωντανή ελληνική πόλη, μια ευχάριστη επίσκεψη. γεμάτο θησαυρούς και εκπλήξεις.

Λιμάνι Ερμούπολης.

Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο λιμάνι, για ναυπηγικές και εμπορικές δραστηριότητες, καθώς και επιβατηγά πλοία και σκάφη αναψυχής. Ο φαρδύς, κόλπος προσκαλεί τον επισκέπτη για μια βόλτα κατά μήκος της ακτής, για να γνωρίσει την ηλιόλουστη ακτογραμμή πριν σταματήσει για καφέ σε ένα από τα πολλά παραθαλάσσια καφέ.

Μέχρι το 1860 περίπου παρέμεινε ένα από τα κορυφαία εμπορικά λιμάνια της Ελλάδας, ανακατασκευάζοντας ολοένα και περισσότερο τον στόλο της μετά τον πόλεμο.


Κοιτάζοντας ψηλά στον καθολικό καθεδρικό ναό Πίσω από την πόλη υψώνονται απότομα δύο λόφοι, και οι δύο με καθεδρικό ναό, που βλέπουν πάνω από την πόλη. Η Ερμούπολη χτίστηκε μεταξύ 1821-1830, ως πρωτεύουσα του νεοαπελευθερωμένου ελληνικού έθνους μετά την επανάσταση του 1821.

Ο καθολικός καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται από το 1824, χτίστηκε αρχικά στο λόφο της Άνω Σύρου το 1200.

Για αιώνες τόσο η καθολική όσο και η ελληνορθόδοξη κοινότητα ζούσαν ειρηνικά στην Ερμούπολη. Ο όμορφος ορθόδοξος καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου χρονολογείται από το 1870.

Εξερευνώντας τα μαρμάρινα δρομάκια του Σύρος θα βρεθείτε σε πολλά γλυκά μαγαζιά με το νόστιμο λουκούμι για το οποίο φημίζεται το νησί.

Πλατεία Μιαούλη - Κεντρική πλατεία και δημαρχείο Απολαύστε μια βόλτα στους μεγάλους πεζόδρομους με αγορές φρέσκων φρούτων, μπουτίκ μόδας, οικιακά είδη και κοσμηματοπωλεία πριν αναδυθείτε στην εκτεταμένη Πλατεία Μιαούλη που στέφεται από το εντυπωσιακό δημαρχείο που χρονολογείται από το 1898, ένα εξαίσιο νεοκλασικό κτίριο με διαχρονικές κολώνες.

Η πλατεία είναι ευγενική και αρχοντική, περιτριγυρισμένη από καταπράσινους φοίνικες και κομψές καφετέριες, εδώ ζει η πραγματική ζωή της Ερμούπολης και στις μικρές στοές και στα σοκάκια που οδηγούν από την υπέροχη κεντρική πλατεία.

Το Θέατρο Απόλλων, όχι μακριά από την πλατεία, χτίστηκε στο απόγειο της επικράτησης της Ερμούπολης ως πολιτικής και πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ελλάδας, το 1864. Το σχέδιό του από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Campo είναι μια μικρότερη εκδοχή του πανέμορφου θεάτρου La Scala στο Μιλάνο.